Piccolo

piccolo

PICCOLO ER ET SPÆNDENDE AKTIONSSPIL FOR
UNG SOM GAMMEL

Indhold:

56 kuffertkort
1 hotelklokke
1 spillevejledning

Deltagere: 2-6
Alder: fra 7 år

 

En kort beskrivelse af Piccolo:

Spillerne skiftes til at lægge et kort ud. I det øjeblik, der ligger nøjagtig 5 kufferter af samme slags på en 1 eller flere kort på bordet, vinder den, der først ringer på hotelklokken, alle de vendte kort.

Vinder er den, der til sidst har alle kortene.

Forberedelser:

Klokken anbringes midt på bordet. (Husk at lægge en tyk dug eller et stykke filt under for at skåne bordet).
Der vælges en til at dele kort ud. Kortene blandes, og hele stakken deles ud et ad gangen til alle deltagerne. Spillerne lægger deres kortbunke med bagsiden opad foran sig på bordet.

Man må ikke kigge i kortene!

Spillet:

Spilleren til venstre for den, der gav kort, starter med at vende det øverste kort i sin bunke. Derefter vender næste spiller til venstre et kort fra sin bunke osv.
Hver gang det er en spillers tur, lægger han/hun straks kortet oven på det tidligere vendte kort, så der efterhånden dannes en bunke, hvor kun det øverste kort kan ses.

piccolo
Sådan vendes kortet

Sådan vender man:

For ikke at give sig selv fordele, vendes kortet med en bevægelse væk fra sig selv. Jo hurtigere kortet vendes, jo hurtigere ser man også selv kortet.

 

Hvornår skal man ringe?

I det øjeblik, der er nøjagtig 5 ens kufferter på de vendte kort, gælder det om at være den første, der ringer på klokken.

Hurtig og rigtig reaktion giver bonus!

Den, der ringer først, når der ligger nøjagtig 5 ens kufferter på bordet, vinder alle de vendte kortbunker. Spilleren lægger de vundne kort med bagsiden opad ind under sin kortbunke og begynder en ny runde med at vende det øverste kort fra sin bunke.

Ikke flere kort!

Når en spiller ikke har flere kort at vende, går han/hun ud af spillet. Spillerens vendte kort bunke bliver liggende og tæller stadigvæk med, indtil den bliver vundet af en anden spiller.

Forkert!

Hvis en spiller ringer med klokken, når der ikke er nøjagtig 5 ens kufferter på bordet. skal han/hun give et kort til hver af de andre spillere fra sin bunke med ikke vendte kort.

Slut finale!

Når der kun er 2 spillere tilbage og den ene ringer med klokken på et forkert tidspunkt, får modspilleren begge de vendte kortbunker.

(Denne regel gælder også. når spillet kun spilles af 2 personer).

 

Vinder

Den, der til sidst sidder med alle kortene, er vinder.

GOD FORNØJELSE