Olsen

Olsen

Om spillet Olsen

Antal: 3-6
Spilletid: Et hurtigt spil
Antal Kort: 52

Kortværdi:

Kortets værdi = antallet af øjne på kortene.
Esserne er = 1
Kongerne = 13.

Kortgivning:

Hver spiller skal have 7 kort. De resterende kort lægges en bunke med billedsiden nedad (aftræksbunken), og øverste kort fra bunken vendes om og lægges med billedsiden opad ved siden af bunken (afsmidningsbunken).

Spillets gang:
  1. Spillet går ud på, at først at slippe af med alle sine kort.
  2. Spilleren til venstre for kortgiver, begynder. Han/hun skal lægge et kort ud fra sin hånd, på det åbne kort på bordet. Kortet skal have samme værdi eller samme farve. Ligger der en klør 7, så skal man altså enten lægge en klør eller en Tier.
  3. Kan man ikke lægge ned, så skal man tage et kort op fra aftræksbunken. Passer dette kort, så lægges det ned, Ellers beholder man det og turen går videre til næste spiller.
  4. 8’erne gælder som jokere. Har man en 8’er på hånden kan den lægges ned på afsmidningsbunken og man bestemmer nu selv, hvilken farve der skal fortsættes med. Ligger der en spar 4, så kan man altså bestemme at der skal fortsættes i ruder.
  5. 2’erne er strafkort. Spiller man en 2’er ud, så skal næste spiller trække 2 kort op og må ikke lægge nogen kort ned. (Heller ikke hvis man sidder med en 2’er eller en 8’er).
  6. Har en spiller et kort tilbage, så skal man sige til de andre spillere, at man er lige ved at lukke. Det gør man ved at sige Olsen, når man lægger sit næstsidste kort ned.
  7. Glemmer man at sige Olsen, så må man ikke lukke i næste omgang – men er tvunget til at tage et kort op fra bunken.
  8. Den som først slipper af med sine kort, har vundet spillet.

God fornøjelse!

Du kan købe dit eget eksemplar her: