Klodsmajor

2 – 6 deltagere fra 6 år.

Klodsmajor opstilling

klodsmajor

Byg et tårn af klodserne. Start med at lægge en bund af 3 klodser: 1 rød, 1 gul og 1 blå klods. Oven på disse palceres yderligere 3 klodser (rød, gul og blå) på tvers af det første lag. Sådan fortsættes, indtil alle klodserne er brugt.

Selve spillet

Den første spiller kaster den farvede terning. Terningen afgør, hvilken farve klods spilleren skal fjerne. Spilleren skal herefter med én hånd trække/skubbe en klods i den farve ud af tårnet (aldrig fra øverste lag), og anbringe klodsen på tvers på toppen af tårnet. Herefter skiftes deltagerne til at kaste terningen, trække/skubbe en klods ud af tårnet og placere klodsen øverst på tårnet. Der skal stadig lægges 3 klodser i hvert lag som ved opbygningen af tårnet, men nu betyder rækkefølgen af farverne ikke noget

Spillet fortsætter, indtil en deltager fjerner en klods, der får tårnet til at vælte. de andre deltagere må nu råbe “KLODSMAJOR”. Den deltager, der fik tårnet til at vælte, udgår nu af spillet, og de andre starter forfra (som beskrevet ovenfor), indtil der er fundet en vinder.

Bemærk: Klodserne er ikke lige tykke, så nogle af dem er lettere at fjerne end andre. Det kan lade sig gøre at få tårnet til at balancere på en enkelt klods. Du vil blive overasket over, hvor højt man kan bygge tårnet.

Du kan købe dit eget eksemplar her:

legebyen.dk