Piratbridge

spilregler.dk

Piratbridge spilleregler

Antal deltagere: 3-7
Spilletid: 15 min
Antal kort: 52

Forberedelse

Kortgivning: Man giver kort af flere omgange. I første omgang får spilregler.dkhver spiller kun et kort, i næste omgang to, optil 7 kort,  her vender det og man går nedad med 6 kort , 5 kort osv. indtil at alle igen kun får et kort.
Til dette spil skal man også bruge tændstikker, hver spiller får 7 tændstikker.
Værdier: Esserne er højest og 2’erne er lavest. Spar er altid trumf.

Sådan spiller man Piratbridge

  1. Man skal tippe, hvor mange stik man kan tage hjem.
  2. Spilleren til venstre for kortgiver, starter med at spille ud. I første omgang er der kun et stik. Inden man spiller ud, skal man tippe om man får stik, og i så fald, hvor mange.
  3. Man tipper ved skjult at tage én tændstik i hånden, for hvert stik man regner med at få. (Resten skjules på bordet)
  4. Alle spillerne rækker hånden med tændstikker frem og åbner samtidig. Man tæller sammen og ser, om der er krig om stikkene (hvis der er tippet større antal end kort), eller om der er stik til foræring, (hvis der er tippet færre stik end der er kort).
  5. Man skal bekende kulør. Kan man ikke dette, så kan man spille trumf. Spar er trumf i spillet. Det er ikke nødvendigt at tage stik, og man må også gerne trumfe under, hvis man er bange for at få for mange stik.
  6. De deltagere, som har tippet rigtigt og spillet deres kort korrekt, får 10 point plus antallet af stik. Har man tippet forkert, så får man trukket lige så mange point fra, som man har tippet forkert.