Kinaskak

2 eller 4 personer fra 6 år.

Kinaskak stammer fra Kina, hvor det vandt udbredelse på grund af Kinaskakde mange finesser ved spillet.

Spillets formål

Spillepladen er udformet som en stjerne med spidser i forskellige farver. Hver deltager vælger sin farve og anbringer sine 15 brikker af samme farve i de 15 huller i stjernespidsen. Det gælder om at få alle sine 15 brikker ført tværs over spillepladen, således at de udfylder den direkte overfor placerede stjernespids.

Spillets gang

I spillet flyttes én brik ad gangen i hvilken som helst retning, men kun til et af det nærmeste huller. Man kan også springe, såfremt ens brik ligger lige op ad en anden brik i vilkårlig farve, og der er et tomt hul bag denne. Det er tilladt at udføre en serie af spring i lige linje, altså i den retning springene startes i. Det gælder således om at få sine brikker placeret således, at man kan udnytte chancerne for at springe bedst muligt. Samtidig må man prøve på at afgøre modspillernes muligheder for at rykke frem. Den deltager der først får sine brikker i den modsatte stjernespids, er vinder. De brikker over, skal ikke fjernes fra spillepladen. Det er ikke tilladt at lade nogle af sine brikker blive liggende fast i ens egen stjernespids for at forhindre en modspiller i at vinde.

Du kan købe dit eget eksemplar her:

legebyen.dk

2 tanker om “Kinaskak”

 1. Hej !
  I skriver 15 spillebrikker anbringes i stjernespidsen. I spillet i afbilder er der kun 10 brikker pr. spiller. Jeg har set spil helt ned til kun 6 brikker pr. spiller.
  For mig (nørd) vil det være rigtig dejligt at angive at spillet findes i flere størrelser og at det “rigtige” kinaskak har x brikker. Eller at et er for børn/begyndere og et andet for voksne/rutinerede spillere.
  Hilsen Lene

  1. Hej Lene
   Rigtigt godt set, den er smuttet for min opmærksomhed. Du har ret i at der findes flere varianter af spillet så, hvis du eventuelt har et forslag til tekst der mangler vil det blive modtaget med glæde.

Der er lukket for kommentarer.