Kvæk-Kvæk det sjove frøspil

Spilletid: ca. 10-30 min.
for: 2-4 deltagere
alder: Fra 4 år

Indhold:

1 terning
8 Røde frøer
8 Gule frøer
8 Blå frøer
8 Lilla frøer
1 spilleplade
1 spillevejledning

Formål:

Det gælder om at få flest af sine frøer hjem til sot store åkandeblad midt på spillepladen. Under spillet vil der hele tiden opstå nye huller i spillepladen, og falder din frø i hullet, er den tabt.

Forberedelse:

Først aftales hvor mange frøer man skal have hjem på sit åkandeblad i midten af spillepalden, før man har vundet (f.eks. 2).

Hver spiller får 4 frøer i samme farve. Frøerne placeres på de tilsvarende farvede felter på startåkandebladet i hjørnet af spillepladen. De  overskydende frøer lægges i en bunke uden for spillepladen. Drejeskiven på spillepladen drejes til en tilfældig position, så prikken på spillepladen står ud for en af stregerne på skiven.

Spillet starter:

Den yngste spiller starter med at kaste terningen. Flyt det antal som terningen viser, fra blad til blad, venstre om spillepladen. Man må gerne hoppe over vandet (et hul i spillepladen), men lander man på et hul, falder frøen i vandet. Lander man på et felt, hvor der i forvejen står en frø, stiller man sin frø på feltet umiddelbart efter, også selvom dette er et hu, hvor frøen falder i vandet. Der må IKKE stå 2 frøer på samme felt!

Lander man på feltet med den springende frø, må man springe frem til det næste felt på spillepladen med dette symbol. Står der i forvejen en frø på dette felt stille man sin frø på feltet umiddelbart efter.

Lander man på feltet med den gule frø, og har man mindre end 4 frøer tilbage må man få en ekstra frø fra bunken.
Den ekstra frø placeres på startåkandebladet.

Slår man spiralsymbolet, drejes drejeskiven 1 felt i urets retning. Herved opstår der nye huller i spillepladen, og måske falder nogle uheldige frøer nu i vandet.

Slår man frøsymbolet og har mindre end 4 frøer tilbage på spillepladen, må man få en frø fra bunken. Denne frø placeres på startåkandebladet. Man må ikke have mere end 4 frøer på spillepladen ad gangen!
Hvis man i forvejen har 4 frøer, må man i stedet flytte en frø 1, 2, 3, 4, 5, eller 6 felter frem.

Hvem har vundet ?

Den spiller, der først får det aftalte antal frøer hjem på åkandebladet i midten af spillepladen, har vundet.

God fornøjelse!